2010年3月27日 星期六

生日回顧 (二)

今年生日,心情是酸的。

不是因為又「年長一歲」,年老色衰。
老實說,自覺仍處於「愈大愈靚女」狀態,今年比去年的自己好看。
可能歸功於價值$380的燙髮又可能帶多了隱形眼鏡又可能選對了護膚品又可能認為自己不會突然發胖敢買較合身的衣服。

現在的朋友比去年多。現在的工作比去年順心。現在的銀行存款比去年多。現在住的房子比去年漂亮。


可是,今年生日,心情是酸的。

生日晚上,與阿V又到元氣吃飯。
吃着聊着。
說起,明年阿V很有機會遠嫁,去美國。
我們明年還會一起慶生嗎?

好可怕,可怕到一邊打字,一邊流淚。
好可怕,真的好可怕。
我已故意讓自己隔上十天才寫這個,還是無法壓制心情的激盪。
那種可怕,我不知道能否令你明白。

莫道年少時我們一起參與的訓練表演和比賽,那年少已然建立的情宜。莫道我被刀插的心,被碎玻璃割傷的心是靠她遞上的紙巾抺眼淚、她的明白和安慰而止痛。過去這幾年,我們幾乎所有節日都一起度過。新年行花市、情人節、生日、聖誕節......我已數不清我們共慶多少節日。
正如有些人說,節日和平日一樣,正如你不會只在母親節才對媽媽好。我是同意的 - 這個的前題是平日已待對方很好很好。嗯,除了節日,我們一個月總會見3-4次,吃個下午茶、散步、逛街買物、我上她家或她上我家看雜誌看VCD。

她的遠離,好可怕。

我生病頭痛肚痛M痛是告訴她的。
我去旅行的航班和保單資料是告訴她的。
人事部要我填兩位緊急聯絡人,我寫下媽媽的資料和她的。

她的遠離,好可怕。

3 則留言:

匿名 提到...

My dearest, we will visit each other frequently, (like very very very frequently) coz you got lots of CL(s) and AL(s), i will make you visit me twice per year , dun worry!!!...anyway, i still get lots of unknown quantities, it still possible that i will stick in hk for the rest of my life...who knows! We are not going to have a big change dear! trust me! Always love you!

Andy 提到...

Hey... fortunately for me your loss is my gain :-) Just kidding. You and V will forever be close no matter how far the distance. Today's technology makes it easier than ever to keep in touch. I envision you two communicating even more on your iPhones and Nexus Ones.

小星 提到...

sigh...how can it be no big change!
i know we'll keep in touch; but i'll be in tears when ppl ask me to fill in two ppl's contact for emergency, when i have taiwanese noodles as tea, when i find choir performance...