2010年4月11日 星期日

爛笑話 17



昨晚與宿舍的姊妹在尖沙咀一間鮮魚料理吃飯。
打開餐牌,看到這一頁。

高貓「魴鮄魚...魚個樣一定好懵!」
------------

高貓落Order叫魴鮄魚。
侍應「無喎,宜家唔啱季節。」
高貓「魴鮄魚緊係冬天先'恍惚',而家天氣熱咗,條魚醒咗就唔恍惚!」
娜娜「咁我同小星都應該好恍惚喇,我哋冬天生日。」
嘩哈哈哈~原來我的恍惚源頭是因為這個出生時節。

(其實咁! 我以為3月已經是春天...)
------------

小魚叫「吉備奈子」

2 則留言:

小玄 提到...

唔係高貓講你的BLOG..我都唔識黎.

無記錯的話都黎了年半...時間真快...唔知仲有冇動力繼續....最近好累.........

小星 提到...

唔係高貓講你的BLOG..我都唔識黎. <--其實我一直都覺得無幾個「網友」睇我個Blog。我應該無 enable google search,又如果記得的話,我都先log out google帳戶後留言。真係應該無乜「陌生人」會走黎睇。

唔知仲有冇動力繼續<--sorrysorry實在才疏學淺、言之無物。真係要幾辛苦先可以令人繼續睇。相信都有d唔小心路過一次就唔再黎。就係咁,我都唔敢set counter,免得貽笑大方 :(

最近好累.... <--身體好嗎? 有時候這種陰寒的天氣的確讓人更易病,或心情差。保重!