2010年4月13日 星期二

有驚無險日

是日,驚了好多'雲'。

1)
歡歡喜喜 Office alone,忽然收到嘉雲的訊息,託我查看李安娜今日去邊。 我看完人家的時間表,順便看看自己,想知幾時又有得返包好部。誰知道!!!!!!!!!! 我發現office的那張時間表顯示我今日應該落學校。嘩嘩嘩!!! 我嚇到呢...因為由包好部到學校要1.5 小時,況且我一定要回家變身,又需要更多時間。好大鑊呀呀呀呀呀呀~~~

我今日的裝扮是這個...

最後我急call經理人,原來我之前已經調咗日子。她今天沒有安排工作,而我應該下星期二才「探訪」他們。
--------------------

2)
寫到嘔電,一日先殺到3隻怪獸R。
最後一隻接近KO時,電腦突然hang機。我一額冷汗,憋息靜待。還好,一分鐘左右電腦回復正常。
------------------

3)
望一望鐘,已經6時43分。頭有點昏,想不出該如何婉轉表達小朋友的複雜家庭背景,我就想把水杯放回茶水間,再收拾走人。

嗱,真係證明我頭有點昏!!!
我竟然唔帶鎖匙,就鎖咗門,電話錢包通通在辦公室。
我馬上跑去另一層樓,搜索清潔姐姐!!
又俾我搜索到一個未走,可以攞鎖匙救我。
------------------

看! 今天是否一個名正言順的「有驚無險日」~

沒有留言: