2010年5月16日 星期日

Liar Game

這幾天都在看 Liar Game 1 & 2。睇到頭暈頭痛,太多計謀策略,太多規則細節要注意。我看時,其實想到某些認識的人會喜歡,但是恐怕只有我這種閒人才有時間看吧。

故事大綱就是一個很可愛又很笨的女生被一個很酷很聰明的男生拯救(實際上)。
故事大綱也是一個很酷很聰明的男生被一個很可愛又很笨的女生拯救(明義上)。

我想我這個腦袋是不能Process遊戲細節了(雖然明明已有講解)。
雖然如此,我還是熱烈期待sp和電影。英雄救美人,讚!

看劇學到了什麼?
就是可以笨,如果你身邊有一位英雄。

12 則留言:

Apple 提到...

睇漫畫?定係睇劇? 漫畫好睇喎~ 雖然睇起上嚟真係幾倦,但係都輕鬆過死亡筆記好多

小星 提到...

睇劇~
我覺得製作人搵戶田惠香梨香做主角係一大吸引原素。

凱恩 提到...

我覺得漫畫比較好看,但日劇比較易明 (因為規則有些簡化和遊戲時間有縮減)就如其他推理漫畫/小說/劇集一樣,連續看太多是會消化不良的,這套Lair Game日劇我每次最多只看兩集,剛好是一個回合的完結。

日劇比漫畫好的一個角色是福永!其他都是漫畫比較好…

我都好期待電影版啊~不過似乎要等影碟發行才有得看了…

至於香妹於這劇中並不討我喜歡啊(造型上),我還是比較喜歡Boss中的宅女香…

小星 提到...

剛剛的星期六&日我接近睇咗兩輯(還欠兩集)。你可想而知我會有幾頭痛。
咁我都知自己抵死...考試都無咁勤力,頭痛完全自己攞黎。

我也喜歡Boss中她的格仔衫和「小雲」眼鏡。香好可愛~

雪人 提到...

看完了嗎?
good good!
我漫畫和日劇都有看啊, 期待電影版!(有SP嗎??)

我是極迷liar game, liar game 1是暫時唯一一套我一天內看完的。平時看日劇最多只能看三四集,liar game卻是完全停唔到,睇完日劇仲要連續幾日煲埋套漫畫, 超級喜歡!

小星 提到...

SP<--唔知有冇
一天內看完<--但係會頭痛...
漫畫係電腦睇咪好辛苦? 成日碌來碌去先睇到全頁。

雪人 提到...

一天內看完 <-- 但我就係好興奮

漫畫係電腦睇咪好辛苦? <-- 都係架, 煩架D, 所以要搵D剩係碌上碌下, 唔駛碌左碌右的, 同load得快的

小星 提到...

邊到搵?

snowman 提到...

send u the link later

小星 提到...

thx~

Apple 提到...

http://mh.xindm.cn/type.asp?typeid=575
http://comic.kukudm.com/comiclist/420/index.htm
記得較full screen睇

小星 提到...

thanks~