2008年10月28日 星期二

又忙碌又愉快

只是寫幾隻字,讓大家知道我仍然生存,讓大家知道我又忙碌又愉快。

過了差不多十天又忙碌又愉快的生活,未來幾天也應該是這樣過。再過幾天,完成「十月四講」之三及之四,應該稍為好些...希望只剩愉快的生活。

****************************************************************

嘿~ 我不是因為忙碌所以愉快...兩者完全是沒有任何 correlation!

6 則留言:

提到...

好掛住你呀,多d寫blog啦!
十月四講講咩題目呢?
我講spld, asd, adhd,visual organizer同motivation(十月和十一月的), 你呢? d學校興d咩呀?

匿名 提到...

冇辦法d寫blog喎~被勾魂了,這幾天都只勉強維持工作。我好想可以請假,又不敢...

十月四講
1. memory
2. our role + relevant document + sample of referral
3. cooperative learning
4. adhd

Ku Yeung Kit Yu Kitty 提到...

好羡慕. 我的讲座全给AU AU霸占了.连一个TALK 也没有~

匿名 提到...

嘩嘩嘩~~~
謝謝你, 讓我知道你依然生存:p

1. memory <- 會講d乜架?

Alice 提到...

我今日都講左我第一個talk喇, 係ASD同ADHD呀

小星 提到...

首先,要講d令人噴飯的「悲慘」之事:

我的其中一個工作坊題目,其實係協作學習,唔係合作學習。我準備錯了題目,要到工作坊當天早上才發現...結果,講得很差,無錯,就係有老師rate 1 分嗰次囉~其實我還知道他們的怨氣,鬼咩,進行3小時工作坊之後要繼續長長長會議,我條氣都唔順啦!

對高能力的水母,無野做係好慘。可是,對低能力的小星,太多野做唔係好事。anyway,我係外判工人,人家不會為我考慮,自己又無用,唔識推工作或要他們改期,事情就是如此這般了。

memory ...會講...唔,點產生記憶同一d記憶方法囉。悶死人的題目!

雪人,遲d借ASD ppt 黎用啦~ ADHD就唔洗lu,我自己有。