2009年8月12日 星期三

3 days

我今朝好想死。

3 日,只是 3 日!!!!!!
今朝開電腦,螢光幕竟然是 "no signal"

結果我早上返工,下午請假回家捧電腦到深水埗修理。

今個月做夠運動喇!
舉重喎!!!

8 則留言:

Apple 提到...

其實你應該去買dell原廠機, 佢啲保養幾好. 今日打電話去, 聽日上嚟同你整. 唔掂既就同你換左佢. 還掂你又唔會用嚟打機既

凱恩 提到...

樓上所言甚是,我公司的dell電腦都是「有壞包換」,維修員測到哪零件有問題時不會拿去修,直接換新的給你。
不過未知個人客戶是否與商務客戶一視同仁就是了…

小星 提到...

我應該先問問大家...

不過之前一部電腦是突然死,我現在與友人溝通只用電腦。電腦死,我有些罔然。我第一部電腦是12年前連鎖店買的,那時壞了,我要抬出九龍灣修理中心。第二部電腦是七年前在黃金買的。這一部電腦很「耐用」,前幾年有問題都只是中毒。就是需要重裝軟件。

根據頭兩次的經驗,我今次到深水涉買,在云云選擇中取一個「中位價錢」 - 雖然我知道自己不用「很勁」的電腦。我想,買一個可以幾年都不用加甚麼的,也可捱下去。
再來就是買正版軟件的選擇,因為前一部電腦裝裝海盜版要generate金鑰?? 我怕自己不懂,心想花點錢免麻煩。
----

我唔知佢哋係咪呃我,昨天取機時,他們說...部機條ram鬆咗,教我認住,下次自己拆卸再重新放入去。
知我download軟件有困難,仲幫我裝好。舊機的hardisk又format咗,裝到新電腦。其實,我幾滿意佢哋嘅服務。如果佢哋唔好咁遠就好。

Unknown 提到...

Ram鬆咗有冇必必聲呀?

Unknown 提到...

其實係咪買notebook 好啲呢..

小星 提到...

Ram鬆咗有冇必必聲呀 <-- 無...其實唔知架,我駁咗earphone,星期三無check無留意。

其實係咪買notebook 好啲呢...<-雖然我識邊個好,但係明知一個月後hku嘅notebook有折,自己去商場買覺得唔抵。

匿名 提到...

其實要咁急買電腦,好大情況都要靠「撞手神」吧...... 唔買都買0左,無所謂啦,希望佢「生生性性」好吧~~

同學 R

小星 提到...

希望希望希望