2012年6月20日 星期三

新電話

舊手提電話已變成固網電話,即是電池只能用上一個小時左右,要長期插線駁電源。再加上打字成日錯 (感應問題),我決定買新電話。


買了新電話,想幫佢買件新衫。
我喜歡龍貓,自己不敢到(再)掛上身,就掛在電話吧!
嗯,逛逛逛,先達沒有。

但係佢唔著衫我唔敢用,買唔到心頭好都唔可以俾佢唔著衫。
終於,我走到一小店,問叔叔「即係咁,我當然唔希望佢跌,但係邊種 (我指著旁邊的保護殼) 會最襟跌?」

叔叔聽得明我講乜。
就這樣,新電話就著咗件plain到無得再plain嘅新衫。


其實呢,新電話除咗有新衫仲有新聯絡電話簿。

我除咗公司和幾個常用的,即係過去一星期有用電話聯絡過,其他都無…

朋友們,方便的話,打一次俾我,講聲自己係邊個,然後唔寒暄,馬上收線都得架。
謝謝你方便了一位低能的朋友。

6 則留言:

匿名 提到...

You may copy contact list in your old phone to the sim card , and copy it to the new phone. siu p

小星 提到...

Different sim card size. And it is changeD .

匿名 提到...

SIII?

snowman

小星 提到...

4S

匿名 提到...

cool! welcome to the world of iphone ;)

snowman

小星 提到...

just know some basic functions of iphone, still need to time to explore and 'enjoy'it.